5G netwerk? Nu nog sneller internet behaalt door Samsung!

Nederland is net gewend aan het al veel snellere 4G. Het landelijke 4G netwerk wordt door grote bedrijven als KPN nog steeds uitgebreid en in bijna heel Nederland kan het nieuwe netwerk gebruikt worden. Toch staan de ontwikkelingen op het gebied van snel mobiel internet niet stil. De mobiele telefoon gigant Samsung heeft in een test met het nieuwste 5G netwerk alle snelheidsrecords verbroken als het gaat om de snelheid van mobiel internet / data. In deze test is namelijk de snelheid van 7.5 GB per seconde gehaald. Dit is ongeveer 950 MB per seconde en is daarmee ruim dertig keer sneller dan het snelste netwerk in Nederland (4G). Nadat het 5G netwerk in een iets realistischer getest was wist het Zuid-Koraanse bedrijf een stabiele verbinding te halen van 1.2 GB per seconde. Dit is een snelheid van 150MB per seconde. Zo hebben ze toch maar bewezen dat ook in een bewegende omgeving snel internet met het 5G netwerk te behalen is. Deze gegevens maakte Samsung afgelopen dinsdag (14-10-2014) bekend.

Eerste succesvolle in de buitenlucht met het 5G netwerk

Volgens de telefoon producent was bovenstaande test de eerste succesvolle test in de buitenlucht. Eerdere tests van het snelle netwerk werden voornamelijk binnenskamers uitgevoerd. De 5G-tests werden op de 28 GHz frequentie gedaan. Dit was voorheen niet mogelijk in verband met technische problemen. Door nieuwe technische ontwikkelingen is het mogelijk om deze frequentie wel te gebruiken.

Samsung is trots op de resultaten van de 5G test

Het research en development team van Samsung is erg trots op het behaalde resultaat. ”In de toekomst willen ze meer van dit soort resultaten behalen om de producten door te blijven ontwikkelen”, aldus het hoofd van R&D bij de telefoonproducent. Ook verwacht het bedrijf dat er in de toekomst meer samenwerking komt met verschillende industriepartners om het 5G netwerk zo goed mogelijk te gebruiken voor alle soorten mobiele data communicatie. Of het nu mobiele apparaten zijn, cloud en/of andere elektronica. Innoveren is het devies van Samsung.