Alles weten over dual sim?

Wat is een dual sim?

Een dual sim is een dubbele simkaart. Deze kan je gebruiken in een telefoon die twee simkaarten aankan of in je mobiel en tablet. De twee simkaarten hebben gewoon hetzelfde nummer.

Waarom dual sim?

Een dual sim is handig voor consumenten die werk en privé graag gescheiden houden, of liever een apart simkaartje hebben voor telecommunicatie in het buitenland.

Met een dual sim kan je ook gemakkelijk gebruik maken van je tablet. Als je het tweede simkaartje in je tablet stopt kan je, met evenveel tegoed als op je telefoon, gebruik maken van de opties op je tablet.

Dual toestellen

Op Cheaptech bieden wij twee dual sim toestellen, dat betekend dat deze toestellen geschikt zijn voor de dual sim, twee simkaarten in één toestel. De toestellen die hieronder vallen zijn:

–      Noal 6700 Dual Sim Telefoon

–      Noal Mobiele Telefoon Dual Sim C3

Als je de achterklep van deze toestellen opent, zie je de optie om de twee simkaarten in het toestel te plaatsen.

Dual sim tablets

Het is uiteraard ook mogelijk om een dual sim in je tablet te stoppen. De eerste simkaart kan dan gewoon in je mobiele telefoon en de tweede simkaart stop je dan in je tablet.

Let bij het aanschaffen van dual simkaarten wel op dat het juiste formaat hebt bij je tablet of toestel.

Soorten dual simkaarten

Normale dual sim -> Dit is een volledige simkaart. Deze is vaak geschikt voor oudere toestel modellen.

Micro dual sim -> Micro is bijna voor alle nieuwe smartphone modellen geschikt, dit is in principe het met de goudenonderkant gedeelte van een normale simkaart.

Nano dual sim -> Deze simkaart is alleen geschikt voor de nieuwste iPhone modellen. Namelijk: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s.

Combi dual sim -> Deze simkaart is een combinatie van een normale simkaart en een microsimkaart in één. Het is eigenlijk een normale simkaart, maar als je het middelste gedeelte uitdrukt heb je een micro simkaart.