Apple eist van Samsung 40 dollar per verkochte smartphone

Er is weer een rechtszaak van start gegaan tussen Apple en Samsung. Aanleiding voor deze zaak is het design van Apple software dat Samsung volgens Apple zou kopiëren voor eigen producten. Apple eist daarom ter compensatie van Samsung 40 dollar per verkocht Samsung toestel, bijvoorbeeld de Galaxy S5. Omgerekend is dit zo’n 29 euro per toestel.

Apple wil zoveel geld omdat Samsung swipe heeft gebruikt voor het ontgrendelen van de toestellen en bij bellen vanuit zoekopdrachten ook bij een Samsung toestel direct op het telefoonnummer kan worden geklikt. Verder zouden er nog 3 andere patenten mee gemoeid zijn. Verder wordt Samsung door Apple beschuldigd van het systematisch namaken van design, features en Apple’s innovatieve producten en technologie.

In totaal eist Apple 2 miljard dollar van Samsung. Specialisten noemden dit bedrag al absurd. Samsung verdedigt zich op zijn beurt weer met 2 patenten die Apple zou gebruiken in eigen producten. Ook heeft Samsung de ontwerpers van Android opgeroepen om hen uit te laten leggen hoe Android onafhankelijk van Apple is ontwikkeld.

Samsung verloor eerder een zaak van Apple en moest 900 miljoen dollar aan het bedrijf betalen. Op dit moment loopt het hoger beroep in deze zaak nog.