Een prepaid simkaart, nog steeds het populairst in Nederland!

Een prepaid simkaart is in Nederland nog steeds de meest gebruikte manier om gebruik te maken van het mobiele netwerk. Prepaid sim was tevens de eerste vorm in de wereld die mobiele telefonie mogelijk maakte, maar het blijkt dat veel consumenten in Nederland de prepaid manier van bellen nog steeds het beste vinden.

Wat zijn de voordelen van een prepaid sim only?

Waarom gebruiken zoveel mensen nog steeds een prepaid simkaart hoor ik u denken? Dan moet het wel een aantal goede voordelen hebben. Uiteraard is dit ook zo, want anders zouden niet zoveel Nederlanders gebruik maken van deze ‘abonnementsvorm’. Nederlanders staan natuurlijk bekent om het feit dat ze altijd goed kijken naar de kosten die gemaakt worden. Het voordeel van een prepaid kaart is dat er nooit teveel wordt betaald. Je koopt je beltegoed namelijk altijd vooraf en als dit op is dan krijg je hiervan een melding. Zo weet je altijd hoeveel geld je uitgeeft aan het gebruiken van de mobiele telefoon. Wel zo prettig!

Wat zijn de nadelen van een prepaid sim?

Een prepaid sim only was altijd dé manier om te bellen en later ook om te sms’en. Door de komst van mobiele telefoonabonnementen zijn veel gebruikers overgestapt van prepaid bellen naar abonnementen. Deze abonnementen leveren gemak op maar in veel gevallen ook hogere kosten. Doordat men niet meer in de gaten had hoeveel er in de afgelopen maand gebeld was zijn er redelijk veel consumenten geweest (en hoogstwaarschijnlijk zijn ze er nog steeds) die meer bellen dan het aantal belminuten dat in hun mobiele telefoonabonnement zit. Deze minuten ‘buiten de bundel’ worden verrekend aan het eind van de maand en dit zorgt er helaas voor dat je meer betaalt dan het tarief van je abonnement. Best zonde, want prepaid gebruikers zullen dit nooit meemaken! Vergelijk hier prepaid simkaarten en vergelijk hier sim only abonnementen!