Simkaart kopen – Is SMS’en weer populair?

Sinds jaren is het aantal verstuurde sms’jes weer gestegen!

De Nederlandse consument heeft in het tweede kwartaal van 2014 (april, mei en juni) meer sms’jes gestuurd dan het eerste kwartaal van dit jaar! Dit is uniek, want al jaren achtereenvolgend nam het aantal verstuurde sms’jes af. In het tweede kwartaal werden er via het mobiele telefoonnetwerk zo’n 13 miljoen berichten meer gestuurd dan in het eerste kwartaal. In totaal kwam dit bijna op zo’n 1,1 miljard sms-berichten. Maar denk nu niet dat deze stijging ervoor zorgt dat het aantal sms’jes op het oude niveau zit. In het jaar 2012 werd in dezelfde periode bijna twee keer zoveel gesmst, zo’n 2 miljard berichten.Simyo simkaart

Hoe zit dit met het belgedrag en het dataverbruik

Ook het aantal belminuten stijgt! Hier was de stijging zo’n 300 miljoen minuten ten opzichte van twee jaar terug en zo werd er in het tweede kwartaal ongeveer 6,5 miljard belminuten gebruik. Dit geld voor zowel prepaid simkaart gebruikers als abonnees. De grootste groei zit hem echter in het gebruik van mobiel internet. Het mobiele internet is in twee jaar tijd bijna verdriedubbeld. Het komt nu op zo’n 14,2 miljard MB. Zelfs ten opzichte van het eerste kwartaal is dit een stijging van zo’n 2,5 miljard. Deze stijging komt mede door de opkomst van de smartphone en het gebruik van verschillende tablets. In Nederland zijn er momenteel 11,3 miljoen smartphones en tablets actief die een aansluiting hebben op het mobiele netwerk.

Welke abonnementsvorm is het meest populair?

Onder de mobiele telefoongebruikers is het ‘standaard’ mobiele telefoonabonnement nog steeds het populairst. Dit terwijl de prijsvechters die sim only abonnementen aanbieden steeds meer terrein weten te winnen. Eventueel kun je onze Sim only abonnementen vergelijken om te kijken hoeveel je kan besparen.