Mobiele telefoon

Mobiele telefoons: Effecten op dagelijks leven en relaties
Veel mensen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon, maar een vraag blijft en dat is de vraag of mobiele telefoons het dagelijks leven van mensen verbeterd of dat ze een negatief effect op hen hebben.
Hier is een kort overzicht met betrekking tot een aantal van de voor-en nadelen van mobiele telefoons en hoe deze punten invloed hebben op ons dagelijks leven en de maatschappij.

Nadelen

  • Het hebben van een mobiele telefoon betekent meestal dat mensen verwachten om u 24/7 te bereiken zelfs wanneer je dat niet wilt. Hoewel de mobiele telefoons kan worden uitgeschakeld kan het vaak een nadelig effect hebben op relaties, zowel zakelijk als persoonlijk.
  • Er zijn mogelijke gezondheidsrisico’s van het gebruik van mobiele telefoons en, zoals bij alle radiozendapparatuur, is het onduidelijk wat de risico’s zijn op dit moment, hoewel verschillende studies zijn uitgevoerd om hierachter te komen.

Voordelen

  • Stelt mensen in staat om anderen te contacteren in geval van nood situatie. Sommige van de nieuwere telefoons geven toegang tot het internet vanaf elke locatie met een mobiele telefoon signaal.
  • Stelt mensen in staat om e-mails en zakelijke berichten te sturen terwijl ze niet op kantoor zijn. Met een mobiel abonnement krijg je vaak de nieuwste telefoons en met deze telefoons kan je films kijken of muziek luisteren. Dat is fijn als je in de bus of in de trein zit.

Mensen met mobiele telefoons kunnen vaak storend zijn voor degenen om hen heen, vooral in openbare omgevingen. Bijvoorbeeld iemand die in een bus luid praat met een collega of vriend. Tevens zorgen de sim only abonnementen ervoor dat men tegenwoordig goedkoop kunnen bellen en sms’en waardoor iedereen en overal bereikbaar zou moeten zijn. Als men dan niet opneemt of reageert wordt er ook weleens met een schuin oog gekeken.
Het lijkt erop dat er een vrijwel evenwichtige argumenten zijn als het gaat om hoe de mobiele telefoons ons dagelijks leven beïnvloeden.

Het is belangrijk om goed en netjes om te gaan met mobiele telefoons. Zorg dat anderen geen last van je ondervinden wanneer je belt of op je telefoon speelt wanneer je met anderen bent.