Nieuwe iPhone, nieuwe apps

Met de komst van de nieuwe iPhone 6 zie je dat veel iPhone apps ook moeten worden aangepast. De apps worden ontwikkeld voor een bepaald model iPhone, met een bepaalde scherm grootte. Nu de iPhone 6 weer een stuk groter is, moeten ook de apps daarop worden aangepast, een nieuwe iPhone app laten maken kan dan noodzakelijk zijn.

Nieuwe en verbeterde apps

Regelmatig verschijnen er nieuwe apps in de app-store. Onlangs is bekend gemaakt dat de HTC RE-camera en Zoe-app beschikbaar worden gemaakt voor de iPhone. Daarnaast zullen ook bestaande apps weer worden verbeterd of in een nieuw jasje worden gestoken. De app WeatherSignal wil het weer nog beter gaan voorspellen op de nieuwe iPhone. Alle app ontwikkelaars doen dit natuurlijk om weer opnieuw in de spotlights te komen via het immens populaire Apple.

Zelf apps laten maken

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een app te laten maken voor de iPhone. Dit kan op verschillende manieren. Er zijn een aantal online tools waarmee je zelf een iPhone app kunt maken, maar de mogelijkheden hierin zijn beperkt. Het beste kun je werken met een iPhone app ontwikkelaar. Deze heeft kennis van de codering en alle mogelijke functies binnen iPhone apps. Er is een verschil tussen webbased apps, waarbij de website geschikt wordt gemaakt als app, of een op zichzelf staande 2d of 3d app.  Je kunt de app zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Het is belangrijk om je wensen en doelen eerst goed te bespreken met de ontwikkelaar, zodat hij naar een goed resultaat toe kan werken.