Prepaid simkaarten vergelijken, is dat nu wel zo rendabel?

Prepaid simkaarten vergelijken, is dat nu wel zo rendabel? Het vergelijken van prepaid simkaarten is onnodig, zo zeggen veel Nederlandse consumenten. Wat scheelt het nou of je een prepaid sim koopt bij een prijsvechter voor €5,- of bij een groot bedrijf als KPN voor maar €10,-? Simpel gezegd is dit zeker waar, want de initiële kosten van nieuwe prepaid simkaarten scheelt niet zoveel. Toch heeft simkaarten vergelijken weldegelijk zin. Het verschil zit het namelijk nou juist niet in de aankoopprijs maar in de tarieven die de verschillende telecomproviders gebruiken voor het mobiele telefoongebruik. Deze verschillen namelijk wel erg veel waardoor vergelijken van prepaid simkaarten zich zeker gaat terugverdienen. In dit artikel gaan we dieper in op het vergelijken van de verschillende simkaarten aanbieders en vooral zijn tarieven.

Vergelijk simkaarten hier.

Bellen en smsen, de prijzen vergeleken

Zelfs als we kijken naar de prijzen van het bellen en sms’en binnen Nederland verschillende prijzen van prepaid aanbieders al enorm. Bij de goedkope providers als Simyo en HollandsNieuwe vallen de prijzen zeker mee. Zij vragen 10 cent voor een sms of belminuut. Als we gaan kijken naar KPN dan valt dit al hoger uit. Zij vragen voor een belminuut 30 cent en voor een sms 16 cent. Het kan echter allemaal nog meer, want de standaard tarieven van Tele2 liggen nog iets hoger. Een belminuut kost bij hun 35 cent en voor het versturen van een sms betaal je 15 cent.

Prijzen voor mobiel internet, verschillen die ook zoveel?

De prijzen voor mobiel internet of mobiele data verschillen nóg meer dan de prijzen voor het versturen van een sms en/of het mobiel bellen. Het kan namelijk voorkomen dat je tot wel 20 keer duurder uit ben bij de ene provider dan bij de andere. Misschien geloof je het niet, maar het is echt waar. Vergelijk daarom ook prepaid simkaarten met internet.