Prepaid telefoons

Keuze mogelijkheden genoeg als e opzoek bent naar een nieuwe mobiele telefoon. Naast een duur telefoon abonnement met nieuwe mobiele telefoon, kun je er ook voor kiezen om een prepaid telefoon te kopen. Prepaid telefoons zijn ideaal als je de mobiele telefoonkosten onder controle wilt houden, ook is een prepaid telefoon de ideale oplossing voor ouders die de kinderen een mobiele telefoon willen geven, maar toch de controle willen blijven uitvoeren op de belkosten.

Prepaid bellen wat is het?

Voor velen is de term prepaid al lang en breed bekent, maar voor velen ook nog niet, daarom een korte uitleg met betrekking tot de term prepaid. Een prepaid telefoon is een mobiele telefoon waarmee je net als alle ander mobiele telefoons kunt bellen, sms’en en internetten via het mobiele netwerk van één van de Nederlandse providers. Maar je kunt niet oneindig gebruikmaken van het mobiele netwerk. Op de simkaart moet namelijk beltegoed staan, om van de diensten van de provider gebruik te kunnen maken. Zolang er beltegoed op de prepaid mobiele telefoon staat kan er gebruik gemaakt worden van het mobiele netwerk. Is het beltegoed verbruikt dan kan het toestel alleen nog sms berichten en telefoontjes ontvangen, maar er kunnen geen sms berichten verstuurt worden en telefoongesprekken gedraaid worden. Pas als het beltegoed is opgewaardeerd kan er weer volledig gebruik gemaakt worden van het mobiele netwerk. Beltegoed kun je op veel manieren opwaarderen, zo kan er beltegoed gekocht worden bij meerdere winkels en tankstations, online en via automatische afschrijving van het bankrekeningnummer. Door het zelf opwaarderen weet je precies wat je maandelijks uitgeeft aan je mobiele telefoonkosten.

Prepaid telefoon kopen

Een prepaid telefoon heeft het voordeel dat de belkosten onder controle gehouden kunnen worden, maar ook de toestellen zijn veel goedkoper aan te schaffen. Een prepaid telefoon kun je al kopen met start beltegoed vanaf 10 euro. Voor deze aanschafprijs krijg je een telefoon en een simkaart met beltegoed. Het beltegoed kan worden opgewaardeerd volgens de genoemde manieren zodra het verbruikt is. Je kunt ook direct je beltegoed opwaarderen tot het maximum wat je wilt verbruiken per maand. Voor je een prepaid telefoon koopt is het bedachtzaam om eerst de verschillende prepaid mogelijkheden te vergelijken.