Simkaart voor de wintersport

Waarom zou ik een simkaart kopen speciaal voor de wintersport?

Het wintersportseizoen komt er weer aan en dan rukt Nederland weer massaal uit om naar wintersportlanden als Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk af te reizen om te genieten van een wintersportvakantie. Doordat op vakanties mensen toch bereikbaar willen zijn nemen zij hun mobiele telefoon mee en gaan zij rustig door met bellen, sms’en en zelfs mobiel internetten. Vooral mobiel internet is in het buitenland erg duur en kan ervoor zorgen dat je aan het eind van de maand een hoge rekening krijgt voor je mobiele telefoongebruik op je wintersportvakantie.

Een tip van GoedkopeSimkaartKopen.nl: Koop voor de wintersportvakantie een losse prepaid simkaart en hou zo je kosten in de gaten.

Waarom maak je hoge kosten op vakantie met je huidige telefoonabonnement?

Op wintersport komt het nog vaak genoeg voor dat je mensen belt over waar zij zich op dat moment bevinden, waar er geluncht gaat worden en waar er verzamelt wordt om te gaan aprés skiën. Even bellen, een sms’je of whatsapp sturen is dan natuurlijk wel zo handig. Dit kost met je huidige abonnement alleen vaak erg veel geld. Hoe is dit te voorkomen?

Tabel: maximumtarieven in de EU voor mobiel internet, bellen en sms’en

1-7-2012 1-7-2013 1-7-2014 1-7-2014 (incl. btw)
Bellen 0,29 0,24 0,19 0,2299
Gebeld worden 0,08 0,07 0,05 0,0605
Sms 0,09 0,08 0,06 0,0726
Data internet 0,70 0,45 0,20 0,242

Het valt wel op dat ieder jaar de prijzen flink dalen. En dat is maar goed ook want voorheen werd, zeker ook voor mobiel internet, erg veel geld gevraagd. Toch kun je in dit bericht zien dat de kosten nogal verschillen met de tarieven die in Nederland worden gehanteerd.

”Een losse simkaart kopen voor de wintersport houdt mijn kosten laag!”

Goedkope sim kaartMet een losse prepaid simkaart koop je namelijk van te voren een bepaald bedrag in om te bellen en te sms’en. In het buitenland zou ik zelf aanraden om alleen WiFi te gebruiken voor mobiel internet om hier niet onnodig veel geld aan uit te geven. Maar doordat je jezelf van te voren een budget geeft, per dag of per week. Zorg je dat je blijft letten op hoeveel je belt en hoeveel je sms’t. Tevens zorgt een prepaid simkaart dat wanneer dit budget op is er geen gebruik meer kan worden gemaakt met je mobiele telefoon. Zo voorkom je onnodig hoge kosten. Moet je op de piste toch echt iemand bellen, dan kun je in de meeste restaurants op de piste gebruik maken van WiFi en kan je eventueel je beltegoed opwaarderen bij je desbetreffende provider. Hieronder gaan we een vergelijking maken met de kosten van het gebruiken van je mobiele telefoon in het buitenland. En de tarieven per provider! Voor nu kunnen we een prepaid simkaart van Simyo aanraden.