Simkaart – Welke apps gebruiken op mijn mobiel het meeste internet?

Mobiel internet met je prepaid simkaart, welke apps slurpen je beltegoed leeg door het gebruik van mobiel internet?

Tegenwoordig is het geen probleem meer om met een prepaid simkaart mobiel te internetten.

Bij iedere telecomprovider krijg je tegenwoordig toegang tot het mobiele internet. In verhouding betaal je echter nog steeds een stuk meer voor mobiel internet dan voor een belminuut of voor het verzenden van een sms. Door de opkomst van wifi en door goedkope internetbundels kunnen de kosten laag worden gehouden, maar toch is het misschien geen overbodige luxe om eens een kijkje te nemen naar welke mobiele apps op jouw telefoon zoveel MB’s downloaden. Als je dit weet kan je hier gemakkelijk rekening mee houden en kan je de kosten nog lager houden.

Top 3 apps als het gaat om het gebruik van mobiel internet!

Om te beginnen komen de mobiele muziekdiensten met stipt op nummer één. Muziekdiensten als Soundcloud en Spotify gebruiken bij normaal gebruik zo’n 1000 MB per maand. Niet gek dus dat gebruikers van deze apps regelmatig over hun mobiele sim only bundel gaan of dat hun beltegoed snel op gaat. Na de muziekdiensten komen de livestream video apps, namelijk zo’n 400 MB per maand. Denk hier bijvoorbeeld aan YouTube. Deze app wordt bij normaal gebruik een stuk minder vaak gebruikt dan diensten als Spotify, omdat de meeste mensen wel weten dat het bekijken van een filmpje erg veel date vereist. Ook internet bellen vergt veel mobiele data, zo rond de 360 MB per maand.

Pas op met het gebruik van deze top drie mobiele apps. Als je deze apps graag gebruikt, zorg dan dat je vrijwel altijd in verbinding staat met een wifi netwerk. Zo gaat dit buitenom je mobiele internet en kost het je dus niets extra’s!

Hoeveel MB’s gebruikt m’n mobiele internet browser gemiddeld per maand?

Het browsen met de mobiele telefoon komt op een 4e plaats. Met 150 MB gemiddeld per maand is dit zeker een stuk minder dan bijvoorbeeld het gebruik van diverse muziekdiensten. Toch kost het opzoeken van informatie met je mobieltje nog redelijk veel mobiel internet.Simyo

Hoeveel MB’s gebruiken social media met mijn mobiele telefoon?

Social media wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt via de mobiele telefoon. Toch is er in dit lijstje nog geen Social Media platform voorbij gekomen die echt als ‘MB slurper’ de boeken in gaat. Het gebruik van Social Media komt in ieder geval na het gebruik van de e-mail (75 MB gemiddeld per maand) en staat gelijk met het lezen van het nieuws (50 MB gemiddeld per maand). Onder social media vallen onder andere de apps als Facebook, Twitter en LinkedIn. Whatsapp is door het vele gebruik van deze app apart onderzocht en komt op gemiddeld zo’n 6 MB gemiddeld per maand.

Hoeveel MB per maand gebruikt mijn de navigatie van mijn mobieltje?

Navigatie met de mobiele telefoon is erg handig, zeker als je even de weg niet weet en geen TomTom of iets dergelijks bij de hand hebt. De navigatie maakt deels gebruik van GPS en van het mobiele internet om gegevens te downloaden. Bij normaal gebruik kost navigatie zo’n 10MB per maand. Niet zoveel dus als je het vergelijkt met de andere apps. Dit komt doordat de meeste informatie komt uit het GPS signaal. Hierdoor hoeft je mobieltje weinig gegevens te downloaden en je toch de goede route aanbieden.

Tip van de dag: Probeer zoveel mogelijk wifi te gebruiken als dit mogelijk is. Kan dit niet? Vermijdt dan in ieder geval de video- en muziekdiensten, want deze slurpen je beltegoed leeg of zorgen er zonder moeite voor dat je mobiele internet bundel van je sim only wordt gebruikt.