Prepaid simkaarten het goedkoopst bij laag telefoongebruik!

Maak je weinig gebruik van het mobiele telefoonnetwerk met jouw mobiele telefoon? Bel en sms je niet vaak en ben je vaak in de buurt van WiFi waardoor je ook voor mobiel internet je het mobiele telefoonnetwerk niet vaak hoeft te gebruiken? Indien je nu iedere maand een bepaald (vast) bedrag betaalt voor een telefoonabonnement en ga je hier nooit overheen? Dan is er een kans dat je voordeliger uit bent met een prepaid simkaart dan met een mobiel telefoonabonnement.

Wanneer ben ik voordeliger uit met een prepaid simkaart dan met een mobiel telefoonabonnement?

Wanneer je goedkoper bent met een losse prepaid sim dan met een mobiel telefoonabonnement ligt er volledig aan hoeveel je nu betaalt voor je mobiele abonnement. Er zijn al goedkope sim only abonnementen zoals een sim only bij Simyo voor maar €4,-. Bij een prepaid kaart bij Simyo betaal je 10 cent per belminuut. Dus als je minder dan 40 minuten per maand belt of sms’t en geen mobiel internet gebruikt ben je dus goedkoper uit met een prepaid simkaart.

Let op: Je kunt natuurlijk wel met je mobiele telefoon gratis gebruik maken van WiFi-hotspots in de buurt. Denk aan WiFi in huis, in de McDonalds en in openbare gebouwen.

Goedkope sim kaart

Wanneer is het goedkoper om een sim only abonnement af te sluiten?

Is de som van het aantal belminuten + het aantal sms’jes hoger dan 40 dan is het aan te raden om een goedkoop sim only abonnement af te sluiten. Zoals in de vorige alinea al naar voren kwam hoeft het niet veel geld te kosten om een sim only abonnement te kopen. Voor €4,- per maand ben je al klaar.

Wat is het nadeel van een sim only abonnement?

Het nadeel van een sim only abonnement is dat je iedere maand minimaal je abonnementsprijs moet betalen. Dit geldt ook als je die hele maand niet hebt gebeld. Tevens geeft het hebben van een mobiel telefoonabonnement voor veel mensen een vrijbrief om ineens meer te gaan bellen dan dat zij hiervoor deden. Bellen is niet ineens gratis doordat je een abonnement hebt, sterker nog, het kost nog extra geld als je over de bundel heen gaat die je van te voren hebt bepaald. Let er dus bij een sim only abonnement goed op hoeveel van je bundel je al gebruikt hebt en hoeveel je nog kan gebruiken dezelfde maand.