Simkaarten krijgen de NFC technologie

NFC is de toekomst volgens de telecomproviders en daarom zijn nu steeds meer simkaarten met NFC-chip te verkrijgen. Zo kan je bij Vodafone deze simkaarten gewoon aanvragen als je telefoon om kan gaan met deze technologie. In de toekomst zal NFC nog veel meer gebruikt gaan worden, want met dit systeem kun je gemakkelijk transacties doen en goedkeuren. Door de identiteit van de simkaart en door de Near Field Communication, wat de uitgeschreven naam is van NFC, kunnen transacties zoals betalingen worden goedgekeurd. De toekomst zal men dus misschien geeneens een portemonnee meer nodig hebben.

Waarom NFC in de simkaart?

Omdat NFC de toekomst is en vrijwel iedereen een mobiele telefoon of zelfs een smartphone heeft hebben de bedrijven ervoor gekozen om deze twee diensten te combineren. Wel zo handig, want mobiele telefoons staan steeds vaker in verbinding met het internet waardoor de transacties direct met banken en andere instanties kunnen worden gecommuniceerd. Het bereik en het gebruik van de NFC chip wordt dus een stuk groter door de integratie met de simkaarten.

Wat betekend dit voor de toekomst? – Simkaart

Zoals al eerder in dit artikel is besproken zal het in de nabije toekomst mogelijk zijn om betalingen te verrichten met je mobiele telefoon. Afrekenen in de supermarkt of andere winkels wordt hierom erg gemakkelijk. Deze technologie wordt momenteel nog niet erg veel gebruikt, omdat men nog erg bezig is met het waarborgen van de veiligheid.

De NFC wordt ondersteund door vrijwel alle grote telecomproviders wereldwijd

Naast Vodafone, KPN en T-Mobile sluiten nog 42 andere telecomproviders over de hele wereld zich bij het initiatief aan. De grootste providers hieronder zijn China Mobile en China Unicom die gezamenlijk ongeveer 800 miljoen telecom klanten hebben.