De Nederlandse mobiele telefoongebruiker kiest steeds vaker voor een sim only abonnement of prepaid simkaart!

Momenteel wordt er een groei geconstateerd van de afname van sim only abonnementen ten opzichte van prepaid simkaarten. De duurdere abonnementen in combinatie met een nieuwe smartphone worden hierdoor steeds minder gekozen. Dat is gebleken uit onderzoek door GFK Retail. In het verleden hebben zij al aangegeven dat er minder nieuwe smartphones in combinatie met mobiele telefoonabonnementen werden verkocht. Hierna kwamen zij ook met het nieuws dat sim only en prepaid een stuk populairder zijn geworden.

Hoe komt het dat sim only abonnementen zo populair zijn?

Sim only abonnementen hebben de bekendheid van een goedkope manier van bellen met de voordelen van een mobiel telefoonabonnement. Dit in combinatie met het feit dat er redelijk veel mensen zijn die al een goede telefoon hebben en er geen problemen mee hebben om deze te behouden zorgt ervoor dat sim only abonnementen een groei doormaken. Prijsvechters zoals Simpel en Simyo spelen hier graag op in door met scherpe aanbiedingen een stuk voordeliger te zijn dan de gevestigde orde in de telecombranche. Denk hierbij aan mobiele abonnementen van Vodafone, KPN en zelfs de goedkopere T-Mobile.

Waarom kiest men weer steeds meer voor prepaid?

Deze vraag is wat lastiger om te beantwoorden, omdat prepaid gebruikers erg verdeeld zijn. Aan de ene kant is een prepaid simkaart erg populair voor ouderen die wel bereikbaar willen zijn, maar liever toch nog bellen met de vaste lijn. Prepaid is hier natuurlijk de ideale oplossing voor, omdat ze zo geen maandelijkse kosten hebben als ze niet bellen met het mobieltje. Iets wat bij deze groep regelmatig voorkomt. Aan de andere kant is prepaid een stuk goedkoper geworden bij jongeren die op de centen letten. Met je mobiele telefoon inloggen op een WIFI hotspot zorgt ervoor dat er gewoon gebruik gemaakt kan worden van de populaire mobiele apps zoals Whatsapp en Facebook. Deze apps dienen voor deze groep deels als vervanging van sms’en en bellen, zodat ze eigenlijk geen kosten meer hoeven te maken. Een prepaid simkaart is voor deze groep simpelweg het goedkoopst, omdat ze eigenlijk bijna geen gebruik maken van het mobiele netwerk. Wel zijn ze natuurlijk altijd mobiel bereikbaar. Kiezen voor een sim only of prepaid simkaart? Lees hier meer!