Goedkope simkaart – Wat is het gemiddeld mobiel internetgebruik

Wat is het gemiddeld mobiel internetgebruik? Het gemiddelde mobiele internetgebruik is de afgelopen jaren wederom toegenomen. Waar in Nederland twee jaar geleden nog 193MB per persoon per maand aan mobiele data werd gebruikt is dat momenteel zo’n 310MB.

Wederom een stijging in het gebruik van mobiel internet

In de afgelopen twee jaar is het mobiele internetgebruik weer gestegen zo bleek uit onderzoek van het ACM. De stijging in deze afgelopen twee jaar ligt zo rond de 60% en dat is toch wel een grote stijging te noemen. De stijging van mobiel internet is te weiden aan de toegankelijkheid van het mobiele internet, de verhoging van het mobiele netwerk met de komst van 3G en 4G en de behoefte van de Nederlanders om steeds meer ‘online’ te zijn. Ook kan het komen doordat de tarieven van een prepaid simkaart met internet of de prijzen van (sim only) telefoonabonnementen een stuk lager zijn geworden. Dagabonnementen van bijvoorbeeld een telecomprovider als Simyo zorgen ervoor dat het ook voor de prepaid simkaart gebruiker betaalbaar is om te gaan internetten via het mobiele netwerk.

Hoeveel mobiel internet gebruiken de Nederlanders in totaal?

5 jaar geleden gebruikten de mobiele internetters in Nederland zo’n 4,7 TB per dag. Dit staat in schril contrast met wat men tegenwoordig download. Dit aantal ligt namelijk zo rond de 100TB per dag. Iets wat een groei van meer dan 2000% betekent. Dit ligt natuurlijk niet alleen aan het gemiddelde gebruik per mobiele internetter. Ook zijn er namelijk veel gebruikers bij gekomen die leiden tot deze groei. De stijging van het gebruik in mobiel internet neemt met de jaren wel iets af. Dit komt doordat er niet veel mensen meer bijkomen die mobiel internet gaan gebruiken, dit terwijl dit tot het jaar 2011 wel het geval was. Leuke bijkomstige feitjes zijn dat het gebruik van mobiele telefonie in de jaren ongeveer gelijk blijft terwijl het mobiel internet wel invloed heeft op het aantal sms’jes. Deze daalt namelijk.